T-shirt ontwerp metal band
Merchandise Terragogue

Over: 

Ik was heel blij toen ik hoorde dat mijn ex stagebedrijf deze solo opdracht beschikbaar had. Niet alleen kan ik metal erg waarderen, ik wilde altijd al een t-shirt ontwerpen. Dat is gewoon een van de dingen die op een bucket list staan van een ontwerper. Ook bood deze opdracht een mogelijkheid op papier te werken. Hoewel ik ondertussen geleerd heb hoe flexibel en handig het is om digitaal te werken, teken ik altijd nog liever op papier. 

De beginners metalband Terragogue (zie logo hiernaast) was daar ook wel een voorstander van. Toen tijdens de briefing lieten ze als inspiratie afbeeldingen van Jeroen Bosch zien. Die stijl is natuurlijk niet na te maken digitaal. Na het een en ander overweegd te hebben met de stagebegeleiders, kreeg traditioneel tekenen een GO!

Voor de eerste schets heb ik een terracotta monster gemaakt, afgeleid van de naam Terragogue dat aarde monster betekend. Dit bleek te braaf te zijn, en de band wilde graag iets dierlijks zien met vlees. Ook was het storend dat de kop van het monster niet te zien, wat veel van de spanning wegnam. Samen heb ik met de metalband gezeten en hebben we gebrainstormed over hoe het monster beter vormgegeven zou kunnen worden. Met als resultaat een stekelig aardemonster met een scheve kaak, lichgevende ogen en enorme klauwen. Super metal!

Interne opdrachtgever: DeStudio

Externe opdrachtgever: https://soundcloud.com/terragogue

Datum: Januari 2018

Programma's: Potlood & Papier, Adobe Photoshop

Catagorie: Illustratie, Mechandise, Promotie